Rendszeres olvasók

2011. január 26., szerda

Meglepetés ért

Egyik nap nagy meglepetés ért, amikor épp Judwill blogját böngésztem. Ezt a díjat találtam - Szeretek hozzá benézni, hihetetlen kedvesség, nyugalom és frissesség árad azokból amiket készít. -  Szeretném megköszönni, hogy rám esett a választásod, és hogy foglalkozol azzal amit csinálok!



A díjhoz természetesen szabályok is tartoznak. Ezek a következők:
 
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzéteszed a Liebster Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.

-Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

-Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat. Linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket a jelölésről.

-Tehetséges, kezdő blogolókat jelölj, ne olyanokat, akiknek több száz követője van.

Az én választottjaim:
Nagyon sok dolgot tőle tanultam és közel állnak a szívemhez a munkái.
Hihetetlen mennyiségű energia szorult belé és tele van új ötletekkel.
Mert számomra végtelen kedvesség és szeretet sugárzik mindenből, amit csinál.
Ő az aki mindig előttem csinálja meg az újnak gondolt ötleteimet, és így arra sarkall hogy tovább gondoljam őket.

Fogadjátok tőlem akkor szeretettel, amivel kapta és amivel szándékozom tovább adni.

2011. január 25., kedd

Gyöngyvirág

Egy ismerősöm kérte, hogy készítsek az édesanyjának gyöngyvirág illatú szappant. Így készült egy egyszerű olíva szappan nagyon kevés kókusz olajjal és gyöngyvirág illattal. Remélem örömére fog szolgálni a megajándékozottnak.
Először kicsit ágáltam a dolog ellen, mert amennyire én tudom gyöngyvirág illatát csak szintetikus olaj formában lehet megkapni, de mivel nekem is az egyik kedvenc virág illatom, így be kell valljam, hogy elcsábultam.
 Nagyon szeretem ezt a rózsa formát, így elég sok szappanom ebben a formában készül annak ellenére, hogy igazából a tömb formába készült szappanok a kedvenceim, mert sokkal izgalmasabb dolgozni vele, mint az előre készült formákkal. Úgy gondoltam hogy ennek a szappannak nincs szüksége különösebb színekre, így csak egy kevés spirulinával színeztem meg az alját. 

Megint testápoló vaj

 
Mivel az első testápoló vajam annyira jól bevált, hogy most is csak csodálkozom, amikor eszembe jut, hogy éveken át kínlódtam végig a telet a szétrepedt kezeimmel, ami most varázsütésre megszűnt, ezért úgy döntöttem újra elkészítem. Persze kétszer egyformát csinálni egyrészt unalmas, másrészt nem is tudok. Ebbe kétszer annyi mangóvaj került mint az előzőbe, bár ez most kicsit más állagú volt, mint amit a múltkor sikerült vennem. Az egész kicsit zsírosabb érzetet ad, de a hatása így is nagyon jó.

2011. január 24., hétfő

Tej és levendula

Megint Levendula!

Nem tehetek róla, az egyik gyengém a levendula, ráadásul a Naturlandos levendula olajnak annyira jó az illata, mit ha egy levendula ültetvény közepén állnék. Szóval visszakanyarodtam és egy egyszerűsített formában megint levendulás szappant készítettem. Mivel az eddig készített szappanjaim nagyrészt a karácsonyi ajándékokba kerültek, akartam csinálni valami itthoni használatra valót, amit a lánykámnak is bátran oda merek adni. Főleg, hogy elért az "egyedül" korszakba és egy ideje mindent Ő akar csinálni, ami egyáltalán nem baj, csak ugye figyelni kell, hogy mi kerül az aprócska kezekbe. 
Összetevők: olíva, kókusz o.,kakaó vaj,és egy pici ricinus olaj a jó habzás végett.

2011. január 18., kedd

Megkértek rá, hogy .....

Szia Bori!
Szeretnék segítséget kérni, kissé más témában!
Tudod, hogy hetedik éve dolgozom társadalmi munkában az alapítványomnál, és most elindult az SZJA 1%-os kampány.
Egyszer tedd már ki a kisfilmünket, és ha a baráti blogosok is kitennék, nagyon hálásak lennénk


Ebben az évben is sok pindurka és nagyobbacska Tündér várja, hogy együtt táborozhassunk és közös programjaink legyenek!
Akiket megérint a beteg gyermekek sorsa, kérjük, támogassa Alapítványunkat személyi jövedelemadója felajánlható egy százalékával!
Rákos és fogyatékkal élő gyermekeket támogatunk országszerte, valamint az ellátásukra szakosodott intézményeket.
Mi, akik a Kosztyu Alapítvány tagjai vagyunk, gyermekeink rosszindulatú megbetegedése által átéltük és éljük a küzdelmes mindennapokat, megtapasztaltuk a társadalmi elutasítás, kirekesztettség érzését, szociális helyzetünk romlását. Segíteni szeretnénk sorstársainknak.
Akiket érdekel a munkánk: http://www.2004kosztyuadam.hu/ oldalon tájékozódhatnak, sok-sok kép őrzi mukánkat.
Adószám: 18418299-1-05
Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Köszi: Marianna

2011. január 13., csütörtök

Testvaj szőlőmag olajjal


Felbuzdulva az előző sikerén elkészült a legújabb testápoló vajam. Leginkább a lánykám miatt, mert annyira tetszett neki az előző, hogy mindig azzal akarta kenegetni magát, de mivel még csak két éves, így kicsit féltem az abban lévő fahéj olajtól. Ebbe kakaó vajat, shea vajat és szőlőmag olajat tettem, az illata enyhe levendula , amit én személy szerint nagyon szeretek. Nem csináltam vele semmi extrát. Kicsi kezekre méretezett szívecske formába öntöttem   és amint kihűlt, máris óriási sikert aratott. Emma le sem akarja tenni és ha tehetné mindent bekenne vele. :)

2011. január 4., kedd

Az első testápoló vajam

Összeszedtem a bátorságom és testápoló vajat készítettem, azon egyszerű recept alapján amit vagy száz különböző oldalon megtaláltam. Egy rész méhviasz, egy rész bármilyen szobahőmérsékleten szilárd növényi zsiradék és egy rész folyékony olaj. Elsőre csak keveset, mert nem voltam elég bátor.
Ha nem tanultam volna a szappan készítésnél a hibáimból most azt mondanám, hogy pofon egyszerű dolog testápoló vajat készíteni, de most inkább azt mondom, hogy első nekifutásra sikerrel jártam, ami kell ahhoz, hogy máskor is nekifogjak.

Tettem bele a méhviasz mellett mangó vajat, shea vajat és dió olajat, az illata édes narancs, fahéj és egy icipici levendula, ami annyira pici lett, hogy nem is érezni. Ami a formából kimaradt, azt magamra kentem és nagyon kellemese meglepetés ért. A rinocéroszéval vetekedő mancsaim kb 15 percen belül - jó lehet hogy volt az 20 is - olyan puhák lettek mint a baba popsija. Szóval az első próbálkozásomat így sikeresnek könyvelem el. A formába öntést még gyakorolnom kell, de idővel az is menni fog. - Remélem :))) -