Rendszeres olvasók

2010. november 10., szerda

Alma ecet

Amikor megtaláltam ezt a receptet, azt gondoltam ez vicc. Nem lehet ennyire egyszerű ecetet csinálni. Mivel azonban tényleg rém egyszerűnek találtam még is kipróbáltam és elkészítettem az első saját gyártású alma ecetemet, és ami a lényeg, kívülről belülről úgy néz ki és úgy is funkcionál, mint az ecet, csak kicsit lágyabb íze van, mint a boltinak, amit egyáltalán nem bánok.

Recept:
-          Egy nagyobb alma vastagon levágott héja,
-          1 evőkanál méz
-           kb. 4 dl víz
Egy átlagos (azt hiszem 8dl-es) befőttes üvegbe beleteszem az almahéjat, rá a kanál mézet és felöntöm annyi vízzel, hogy az üveg kb. félig legyen. Az üveget lezárom és 3 hét múlva leszűröm az alma ecetet.

4 megjegyzés:

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány. írta...

Még fogyókúrához is remek.

bsbori írta...

Ez is igaz!
A következő adagot pont ezért csinálom most a barátnőmnek.

Maranna írta...

Meg kellene próbálnom:))

bsbori írta...

Állítólag nagyon jó. Én sajna nem birom kettőnél többször meginni egy hónapon belül :)