Amikor megtaláltam ezt a receptet, azt gondoltam ez vicc. Nem lehet ennyire egyszerű ecetet csinálni. Mivel azonban tényleg rém egyszerűnek találtam még is kipróbáltam és elkészítettem az első saját gyártású alma ecetemet, és ami a lényeg, kívülről belülről úgy néz ki és úgy is funkcionál, mint az ecet, csak kicsit lágyabb íze van, mint a boltinak, amit egyáltalán nem bánok.
Recept:
- Egy nagyobb alma vastagon levágott héja,
- 1 evőkanál méz
- kb. 4 dl víz
Egy átlagos (azt hiszem 8dl-es) befőttes üvegbe beleteszem az almahéjat, rá a kanál mézet és felöntöm annyi vízzel, hogy az üveg kb. félig legyen. Az üveget lezárom és 3 hét múlva leszűröm az alma ecetet.
4 megjegyzés:
Még fogyókúrához is remek.
Ez is igaz!
A következő adagot pont ezért csinálom most a barátnőmnek.
Meg kellene próbálnom:))
Állítólag nagyon jó. Én sajna nem birom kettőnél többször meginni egy hónapon belül :)
Megjegyzés küldése