Rendszeres olvasók

2010. november 24., szerda

Narancs-szegfűszeg

 Amikor néhány napja megláttam  SzappAncsi szappanját ugyanezzel a névvel, kicsit "elkeseredtem", mert már egy ideje gondolkodtam rajta milyen szappant csináljak, amit még másnál nem láttam, de a karácsonyt juttatja eszembe, - ekkor ötlött elém, a minden évben elkészülő szegfűszegekkel teletűzdelt narancs képe és illata - erre tessék. Azután arra gondoltam, hogy lehet a neve azonos az összetétele azonban nem. Ma tehát elkészült az első karácsonyi szappankám.
  
Összetevők:
Frissen facsart narancs leve leszűrve és kásásra lehűtve, ahogy Illatosszappan tanácsolta - köszönöm szépen, úgy néz ki bevált. - Olíva olaj, kókusz olaj, kakaó vaj egy kevés édes narancs olaj pici kurkuma a színezéshez és szegfűszeg. 

Az illata már most pazar.
Az első olyan itthon készített szappanom lett ez, amivel elejétől a végéig elégedett voltam.
Így nézett ki kb. egy órával a formába öntés után.
 
Én már ezekkel az árnyalatokkal is elégedett lettem volna, bár eldöntöttem, hogy legközelebb teszek a sötétebb oldalhoz egy kis kakaót is az erősebb kontraszt kedvéért. 
Azután másnap amikor kiszedtem a formából ilyen lett és...
akkor azt gondoltam, nem kell bele semmi ezek a színek így jók, ahogy vannak - persze ez csak a saját véleményem -, majd fölvágtam és így tetszenek a legjobban:)
Meghozta a kedvem a hét végi nagytakarításhoz, lakás díszítéssel egybekötve :))))
 

4 megjegyzés:

Gizus írta...

Nagyon tetszik ! Gratulálok!

bsbori írta...

Köszönöm szépen!:)

Névtelen írta...

Szia! Nagyon ügyes vagy, szépek a szappanjaid. Sok blogot böngésztem már és kérdésem is lenne. Te is lúggal készíted a szappanjaidat, vagy pedig anélkül készülnek?

bsbori írta...

Igen az én szappanjaim is lúggal készülnek, mivel más eljárást egyenlőre nem ismerek. Amennyire én tudom a régi hagyományos módszer is lúgot használ csak azt a fa hamuból főzik ki, és bár nem vagyok nagy kémia guru, de ha jól tudom a szappan az olaj és a lúg keveredéséből válik szappanná - kicsit elnagyolva -.