Rendszeres olvasók

2010. november 9., kedd

Az első szappan

A tanfolyam, ami felforgatta a lelkivilágom, amint megláttam, hogy létezik. Amikor pedig ott voltam és elkészítettem az első szappanomat, azt gondoltam végem van. Megfertőztek és "szappanmániás" lettem. Köszönet Vikinek és Verának, akik megtanították az alapokat, és az apró trükköket, amik nélkül sokkal körülményesebb lenne elkészíteni ezeket a csodás apróságokat, és  persze mindenkinek aki ott volt velem azon az október 29.-i kezdő szappan készítő tanfolyamon, és hozzátette az ötleteit.

Szóval így készült egy napsugaras őszi délelőttön az első szappankám.

Propolisz-Zabkorpa-Kakaó-Fahéj Kecsketej: ezen kívül van benne oliva olaj, kókusz olaj, pálma olaj, napraforgó olaj, azt hiszem nem hagytam ki semmit.

És így néz ki:




2 megjegyzés:

Gizus írta...

Csodaszép! Írígy vagyok, mert én is elmennék egy ilyenre, de sajna magam vagyok itt az őrületemmel, ami úgy néz ki engem is megfertőzött! De egyszer csak el jutok! Például nem tudom, hogy hogy jön ki a formából ilyen szép sima szappan, mert az enyém még két nap után is ragadós! Talán nem jó helyen van, vagy mi? Csak a netre és a blogosokra tudok hagyatkozni, mert Pest messze van! Remélem még sokat készítesz majd te is!

bsbori írta...

Köszönöm a dícséretet, hízlalja a májam.
A szappan állagától is függ, meg a formától is. Az itthon készült szappanomból nekem is csak az egyik jött ki rendesen a formából, a másik fajtából golyókat gyúrtam, hogy majd felhasználhassam egy új alkotáshoz. Szóval ha szilikon forma nem túl merev viszonylag könnyű kiszedni a formát belőle. Nem vagyok nagy szaki a dologban, de remélem azért tudtam kicsit segíteni.