Rendszeres olvasók

2011. január 25., kedd

Gyöngyvirág

Egy ismerősöm kérte, hogy készítsek az édesanyjának gyöngyvirág illatú szappant. Így készült egy egyszerű olíva szappan nagyon kevés kókusz olajjal és gyöngyvirág illattal. Remélem örömére fog szolgálni a megajándékozottnak.
Először kicsit ágáltam a dolog ellen, mert amennyire én tudom gyöngyvirág illatát csak szintetikus olaj formában lehet megkapni, de mivel nekem is az egyik kedvenc virág illatom, így be kell valljam, hogy elcsábultam.
 Nagyon szeretem ezt a rózsa formát, így elég sok szappanom ebben a formában készül annak ellenére, hogy igazából a tömb formába készült szappanok a kedvenceim, mert sokkal izgalmasabb dolgozni vele, mint az előre készült formákkal. Úgy gondoltam hogy ennek a szappannak nincs szüksége különösebb színekre, így csak egy kevés spirulinával színeztem meg az alját. 

10 megjegyzés:

Edina írta...

Imádom! Csodaszép!!!

bsbori írta...

Köszönöm! :)

Edina írta...

Most eszembe jutott,hogy nekem is van egy szegfű olajom amivel nem nagyon tudok mit kezdeni-az általad említett okok miatt-véletlenül vettem, de lehet hogy mostmár én is felhasználom. Eddig idegenkedtem tőle. Már az előbb rohantam és gyorsan meg is szagoltam...Amúgy szeretem az illatát...

bsbori írta...

Továbbra sem gondolom, hogy ilyen szappanokból sokat fogok csinálni,- ebből összesen 3 db szappan készült, amiből egy nem sikerült - de úgy érzem hogy néha lehet kicsit játszani:))

Gizus írta...

csuda jó lett! Nekem kókuszillatolajom van! A gyöngyvirágtól pedig nem csoda, hogy az ember elcsábul!

bsbori írta...

Az is csábítgat, de először megpróbálom a szűz kókuszolajat, annak extrém kókusz illata van, hátha valamennyi megmarad belőle. Sajna a beszerzése még várat magára egy keveset.:(

atira írta...

Gyönyörű lett !

bsbori írta...

Köszönöm szépen:)

Jabones de Casa írta...

Han quedado muy bellas estas rosas, felicidades

bsbori írta...

Muchas gracias!