Rendszeres olvasók

2010. november 23., kedd

Tripla kávé szappan!

Lassan rájövök, hogy szappant készíteni nem is olyan egyszerű, mint, ahogy én azt elsőre gondoltam. Ettől persze csak jobban izgatja a fantáziámat. Elkészült az első saját készítésű kávé szappanom.

Persze ezt is menteni kellett, meg kavargatni, és hűtőbe tenni, - azt hiszem amit lehetett, mindent elrontottam a szappan készítés közben - de furcsa módon nekem tetszik a végeredmény kinézete - bár valószínűleg csak nekem :) -, persze ha nem kapkodok és nem vagyok türelmetlen, akkor biztosan sokkal jobban sikerül. Ilyenkor hiányzik egy gyakorlott és tapasztalt segítő, aki megmondja, hogy mikor jó, vagy mikor kell még kavarni, mikor takarjam be, vagy ne takarjam be, stb... Mivel azonban a kísérletezéseimnél egyedül vagyok nem mindig sikerül úgy, ahogy kigondoltam, de azért még használható, ha nem is túl szép alkotás lett belőle.

Összetevők: Olíva-, Napraforgó-, Kókusz olaj, méz, erős fekete kávé, kávé őrlemény és szemes kávé.

Az illata igen erőteljes kávé illat, bár amennyi kávé belekerült ezen nem is csodálkozom. Igazából kimondottan konyhai használatra szántam. Néhány hét és kiderül mi lett belőle.:) 

6 megjegyzés:

SzappAncsi írta...

Tévedés...nemcsak neked tetszik, nekem is, de nagyon.

bsbori írta...

Köszönöm! Ez igazán jó érzés, hogy nem csak nekem tetszik.:)))))

Gizus írta...

Már én is szeretném kipróbálni a kávészappant! A tied igazi extra fekete!!! Gratula! Én is magam vagyok a kísérletekkel, de a környezetemnek tetszik a "Hülyeségem" , főleg, aki már kapott az elejéből.

bsbori írta...

Nálunk is hasonló a helyzet. Édesapám, amikor elmondtam, hogy szappant szeretnék főzni, közölte, hogy ez hülyeség... Minek?! Azután bevittem a Lush boltba és megmutattam neki az árakat. Azóta nem kérdezett még semmit. :)

Marianna Pasztor írta...

Hú, ez igen jól néz ki.
Szerintem, csináljunk egy szappan manufaktúrát!
Nézz be, ha van időd:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=maranna

Voltál a haladón? Jelentkezz!

bsbori írta...

Köszönöm!
Tetszik az ötlet.:)
A haladó sajna elmaradt, így jövőre tudok csak menni:((