Rendszeres olvasók

2010. november 17., szerda

Bor szappan

Kipróbáltam, hogy a bor milyen folyadék alap a szappan főzéshez.

Az eredmény:

Valami borzadály!!!! Borral készültem szappant főzni, amit a nálam sokkal okosabbak rögtön el tudják mondani, hogy miért nem jó, hát az eredmény - egy másodperc alatt félig kihűlt kása állagúra morzsálódott - förmedvény. Ráadásul a nagy ijedelemre kifelejtettem belőle a shea vajat, amit már utólag egyáltalán nem bántam. Szóval a szalonképtelen trutyimat beraktam a jó kinézetűek mellé és csodát vártam :) Hátha – gondoltam -, hisz a remény hal meg utoljára.:), kb. másfél óra - közte 15 perc hűtés - után úgy nézett ki, hogy mégis lehet még belőle szappan.
De nem! Az eredmény leginkább a "kistejes" féle tej karamella állagára hasonlít, amikor már nem igazán friss. Morzsalékos trutyikám megérett a kidobásra, :( azt hiszem még siratom egy kicsit, és ha nem kapok valakitől valami jóféle használható ötletet a megmentésére, holnap kidobom. HELP!


 
Kérdés: Ez a határtalan izgalom, ami nekem leginkább a gyomor és a kéz remegésben tör elő, hányadik szappanfőzés után fog elmúlni? 

2 megjegyzés:

Unknown írta...

En is keszitettem vörösboros szappant, hamarosan felteszem a blogra. Hogy milyen vele fürdeni meg nem tudom, mert szärad...de ha majd irok rola mär azt is megtudom:)Szerintem valamit elrontottäl kesziteskor, a bort felforraltad, hogy elpärologjon az alkohol? Es utänna jol lehütötted? Mert ez nagyon fontos:)

bsbori írta...

Hát persze hogy nem:), pedig sejtettem, hogy az alkohol okozhat problémákat. Köszönöm szépen, akkor mégsem mondok le a további próbálkozásokról. A végeredményt szerinted is dobhatom a kukába?